(VIDEO) Sredstva i tehnika Hrvatske vojske upućena iz Knina za Litvu

Ukrcavanjem kontejnera s opremom završio je ukrcaj vojnih sredstava i tehnike koja će se koristiti u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti. Sredstva i tehnika Hrvatske vojske upućena su u ponedjeljak, 6. siječnja 2020. godine sa Željezničkog kolodvora u Kninu u Republiku Litvu gdje će koristiti u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFPBG – enhanced Forward Presence Battle Group) u Republici Litvi gdje se nalaze pripadnici 2. hrvatskog kontingenta.

Tijekom dva dana na željezničke kompozicije u Kninu ukrcano 15 BOV Patria, šest kamiona, dva terenska vozila i jedno M-ATV vozilo te kontejner s opremom. Naime, tijekom današnjeg i jučerašnjeg dana održan je ukrcaj sredstva i tehnika na željezničke kompozicije u Kninu.

Tako je u nedjelju, 5. siječnja na željezničke kompozicije ukrcano 15 borbeno oklopnih vozila Patria, od kojih 13 manevarskih, jedna recovery i jedna sanitetska Patria te šest kamiona, dva terenska vozila i jedno M-ATV vozilo, dok je tijekom današnjeg dana, 6. siječnja ukrcan kontejner s opremom.

Zaduženi za siguran dolazak opreme, s kninskog kolodvora za Litvu je krenulo i nekoliko pripadnika kontingenta gdje ih očekuju brojne zadaće.

“Očekujemo jedan profesionalni razvoj i suradnju s tim multinacionalnim okruženjem, nadogradnju iskustva, kako vojničkog, tako i upoznavanje kulture same Litve”, kazao je nadnarednik Ante Dadić.

Dolazak sredstava i tehnike u Litvu predviđen je u 12. siječnja 2020. godine. Podsjetimo, glavninu snaga drugog hrvatskog kontingenta koji broji ukupno 188 pripadnika u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti eFPBG u Republici Litvi, čine pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci iz sastava Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

(Visited 1 times, 1 visits today)