(VIDEO) Vesna Pusić: Pupovac doprinosi boljoj Hrvatskoj, zamislite što bi tek radili Srbima da nije u vlasti

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova i saborska zastupnica GLAS-a Vesna Pusić gostovala je u N1 Studiju uživo. Komentirala je konferenciju za novinare Milorada Pupovca, kao i situaciju u vladajućoj koaliciji povodom njegovih izjava.

Upitana da komentira izjave Milorada Pupovca na današnjoj konferenciji za novinare, Pusić je rekla: “Moram reći da nisam doživjela ni ono kao neki napad na Hrvatsku. Nisam ni ovo doživjela kao ispriku nego kao dodatno objašnjenje. Nakon svih tih incidenata koji su svi bazirani na etničkoj podlozi, on je rekao nešto što je apsolutno šokiralo hrvatsku javnosti i mislim da je to dobro.

Pusić je rekla kako pojedinaca koji izazivaju incidente na etničkoj bazi uvijek ima i u hrvatskom i u drugim društvima.

“Takvi pojedinci gledaju poruku koja dolazi iz vrha države. Kad se radi o bilo kakvom incidentu vezano uz kritiku te vlasti, onda je odnos sasvim drukčiji. Vlast šalje na neki način poruku – prihvatljivo je napadati ljude jer su Srbi“, ističe Pusić i dodaje kako je Pupovac “jedan od političara koji doprinosi jednoj boljoj Hrvatskoj”.

“SDSS koliko god je politička stranka, zastupa jednu vrlo specifičnu grupaciju ljudi, a to je još uvijek jedna vrlo osjetljiva grupacija”, dodaje.

Osvrnula se i na rezervirana mjesta u Hrvatskom saboru za pripadnike nacionalih manjina.

“To bi bilo anakrono samo pod pretposstavkom da nema diskriminacije socijalne i političke prema etničkom kriteriju. Kad toga ne bi bilo mi ne bismo imaloi rezervirana mjesta za manjine u Saboru. Rezervirana mjesta govore da postoji svijest o tome da je etnička diskriminacija problem”, kazala je Pusić.

Pusić smatra kako će Pupovac ostati u vladajućoj koaliciji. “Pupovcu bi osobno bilo lakše i elegantnije da izađe i dičiti se tim potezom. Ali bi za ljude koji su glasali za njega postao potpuno beskoristan. Zamislite da su predstavnici manjina koje su ti ljudi izabrali u opoziciji, ne bi im mogli nikako pomoći”, smatra.

(Visited 1 times, 1 visits today)