124.09.2016. Na poziv naše braće po oružju Članice Udruge Ratnih Veterana 9.GBR ‘Vukovi’ – Podružnica Benkovac, nazočili smo na proslavi njihove prve godišnjice osnutka udruge koja je osnovana dana 26.09.2015. godine u gradu Benkovcu na incijativu oklopne bojne i drugih pripadnika nekadašnje 9. GBR ‘Vukovi’ .
Oko 17:00 sati okupili smo se na trgu Dr. Franje Tuđmana veliki broj pripadnika ‘Vukova’ iz svih krajeva Hrvatske i gostiju među kojima su se isticali predstavnici nekoliko udruga Članica Zajednice VOMP HV u sastavu članica Udruge Zadarskih Tenkista, Udruge Veterana OMB 113. Šibenske Brigade ‘Cobra’, Udruge Tenkista Veterana Domovinskog Rata Cetinske Krajine i druge udruge iz raznih krajeva…. Termiti, URV 9.GBR Vukovi-Gospić, 1. GBR Tigrovi, STS GS, UHDDR Benkovac, HVIDRA Benkovac, MUP Benkovac, Grad Benkovac……. Buje, Rijeka, Velika Gorica, Vinkovci, Zagreb, Gospić, Kutina, Split, Sinj, Žrnovnica, Vodice, Zadar, Benkovac…. URV 9.GBR “Vukovi” – Podružnica Benkovac na čelu s predsjednikom Antom Žilićem, tajnikom Manuelom Zvonarom i ostalim članovima uz dobru organizaciju i program položeni su vijenci i upaljene svijeće ispred spomenika svim poginulim i umrlim braniteljima i braniteljicama uz Božiji blagoslov.

2
Odmah oko 17,30 sati održana je sveta misa zadušnica u crkvi Blažene Djevice Marije u Benkovcu kako za sve poginule i umrle pripadnike 9.GBR “Vukovi” tako i za sve druge branitelje i braniteljice koji su položili svoj život za domovinu nam Hrvatsku na koju temu je održao propovjed Benkovački svećenik don Anđeljko Buljat i svećenik vojnog ordinijata iz Gospića.

U gradskoj knjižnici u 18,30 sati priređena je izložba ratnih fotografija s naglaskom na oklopnu bojnu i svečana akademija na kojoj je Milan Franić iz URV 9.GBR “Vukovi” iz Gospića predstavio ratni put 9.Gardijske brigade od samog osnutka do novog mirnodobskog preustroja u moderne OSRH. Oko 20,00 sati priređen je bogati domjenak za sve koji su nazočili ovom događaju gdje se i čula pisma od predstavnika oklopnih bojni uz svirku članova Udruge Zadarskih Tenkista koji će ubrzo imati 25. godišnjicu od osnutka.
Pohvala Udruga ratnih veterana 9.gbr. “Vukovi” podružnica Benkovac i njenim članovima na dobroj organizaciji kako to dolikuje sjećanju i proslavi ovakvog događja.