“Vidio sam da su pjevali bando, četnici, srpski, dobrovoljci. Da sam na njihovom mjestu radovao bih se sportskom uspjehu, ali ako im je najveća hrana mržnja prema srpskom narodu, nek im bude”, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić o proslavi hrvatske nogometne reprezentacije na kojoj su Dejan Lovren i Šime Vrsaljko pjevali pjesmu Marka Perkovića Thompsona “Čavoglave”.

Prvi napad je krenuo od srpskog Blica. “SKANDAL NAD SKANDALIMA Hrvati u svlačionici slavili trijumf nad Argentinom uz ustašku pesmu Tompsona!”, piše srpski Blic.

Poručuju da je Hrvatska bila maestralna na terenu, no da “slavlje uz Thompsonovu pjesmu čiji je prvi stih ustaški poklič “Za Dom – spremni!”, nešto je sasvim, sasvim drugo”.

Podsjetimo, pjesma Bojna Čavoglave” uz stihove „Za dom spremni“ izvodi od 1991. godine, je prema podacima Hrvatskog društva skladatelja (HDS), koje se bavi zaštitom autorskih muzičkih prava, ta pjesma na televizijskim i radijskim postajama od 1998. do 2017. godine izvedena 1.700 puta, te uvijek na koncertima uživo. Pjesma nikada nije izvedena bez tih stihova i dio je službeno objavljenih nosača zvuka Croatia Recordsa, te službenog spota uz pjesmu na kojoj su dokumentarne snimke Marka Perkovića Thompsona i njegovih suboraca iz HOS-a s kojom je on 1991. godine branio selo Čavoglave od srpske agresije, poše Priznajem.hr.

79 KOMENTARI

  1. Konju jedan,pa zar bih te trebao volit.Pa upravo ti i takvi činite sve da vas ne podnosimo kao takve.Imaš smeća pred svojim pragom i o njemu brini.Toliko si nebitan da te to boli i samo galamom želiš postići da te se čuje.Idi svojoj kući i o njoj brini.

  2. Ne dirajte nas jer nitko ne dira ni vas niti vam itko išta iz Hrvatske naređuje niti vam čini.Hvala Bogu da će slušati u svlačionicu Thompsona neće slušati narodnjake 😂😂
    A vi slušajte vašeg baju malog kninđžu.
    I dajte više odjebite od Hrvatske!!

  3. Što su po njemu trebali pjevati igrale se delije,pa pod tom pjesmom naši Branitelj su branili svoj sveti Dom nisu išli nikoga napadati u Srbiji u Rusiji je odluka stožera da se igra za Hrvatske Branitelje i njima posveti svaka pobjeda na radost Hrvatskog naroda tko se ne želi radovati ne mora !

  4. Što je to njega briga što mi u svojoj državi radimo, mi nismo bili u njegovoj državi niti se borili na njihovoj zemlji mi smo samo branili svoje, zamislite i on će nama govoriti što da mi radimo umjesto da se srami svojih postupaka i da se ispriča za zlodjela što su u našoj državi počinili, tada bi on bio kulturan i gospodin a ovako je za mene samo huškač.

  5. ODŠETAJ GAZDI VOJISLAVU.VI KODA STE KROZ POVJEST ZALJUBLJENI U HRVATE A NEZNATE SE PONAŠATI.TILI BI BITI GAZDE ALI VAM TO SAMO USPJEVA SA “KURVICAMA”ZA NOVCE JER HRVATSKO SRCE BRANITELJA I DOMOLJUBA NE MOŽETE OTKUPITI NI POKORITI.MOLIO BI I ADMINA DA IGNORIRAMO ŠTO JE VIŠE MOGUČE TE AGRESORE KOJI SU MOJOJ GENERACIJI A ROĐEN 73.GOD UNIŠTILI MLADOST I NAJBOLJE GODINE SA UNIFORMOM ILI BEZ SAM PROVEO U UZBUNAMA BEZ VODE I KO ŠTO SU ONI PEČINARI TAKO SU I NAS HTJELI U SEBI SLIČNE.LIČKO I VUKOVARSKO JE BILO GADNO BOJIŠTE ALI U ZADRU JE U GRADU I OKOLICI BILO 12VOJARNI A TREČINA STANOVNIKA MOGUĆI AGRESORI.I OD ZD DO BEOGRADA SE MOGLO KROZ SELA SA BAR JEDNIM SRPSKIM ZASEOKOM.ZAŠTO JE TITO TOLIKO MRZIO SAM POLUOTOK KOJI JE PO NJEMU BIO PUN FAŠISTA I NAVEO SAVEZNIČKE AVIONE NA 8TISUČA CIVILA.IZGRADIO U CENTRU NOVOG GRADA 3VOJARNE OD MOSTA SA VIŠNJIKOM I PREKO CESTE GLAVNOM I OGROMNOM.UZ OBALU JE NAPRAVIO UZ AERODROM A MI U ŠKOLI SMO IŠLI PUCATI U BENKOVAC IZ ONIK PETOMETKI PARTIZANSKIH.ZAŠTO NIJE KRAO .KAD IMAŠ CJELU ZEMLJU SA BRIJUNIMA I DRUGIM MJESTIMA A NOVCI TI NE TREBAJU NEMA NI ŠTO KRASTI SAMO ŠTO SU PRIČE O ŽENI U POČETKU RATA SA 700EURA I VIŠE PENZIJE DOK JE U HRVATSKOJ PLAČA BILA DANAŠNJIH 50MARAKA.NITI JE TAJ TITO UOPČE HRVAT JER NAGLASAK NEMA NI BLIZU SVOG RODNOG KRAJA.MOŽDA JE ISTINA DA JE RUSKO ĐUBRO SE ODI POBAHATILO JER GA RUSI VOJNO NISU SMJELI POSLI RATA NAPASTI.GLUMAC I LINČINA KOJEM BI DRŽAVA DA JE DOŽIVIO JOŠ 20AK GODINA SE RASPALA GORE OD BONOVA I NEIMAŠTINE POLA NAMIRNICA U DUČANIMA.LJUDI KOJIMA JE BILO BOLJE SU BILI ILI U JNA ILI NEKI MLADI KOJIB SU RADILI PO 4,5SATI U OSNOVNOJN I SREDNJOJ.NORMALNO DA IM JE SAD STARIMA ILI JNA KOJI SU IMALI PENZIJE KO PLAČU SAD U BEDU.PLAKAT ČU ZA NJIMA JER SU ZNALI PAMETNI ŠTO SE DOGAĐA.I NITI SU JNA SE PRIKLJUČILI OBRANI NITI SU HTJELI SE SKINUTI NEGO BI CJELA KASARNA SA NEKOG OTOKA BILA U OTPUSTU A ŽENA I DJECA TU.I ONI CJELI RAT ČUVALI ŽENINU GUZICU I NIKAD MOBILIZIRANI A MI MULCI U 20TIMA KLAO NEMAMO DJECU A DANAS NEMAMO NI POLA PRAVA IZ ZAKONA O BRANITELJIMA JER SE TETA KUVERTA NEMA PA JE TEŠKO UPASTI U BOLESNE IAKO BI VEČ 5PUTA OBOLIA I KOLIKO IH JE UMRLO PA OPET GDJE JE BILO GORE I VEČINA NA RATIŠTU TEŽE DO MIROVINE NEGO IZ VELIKIH GRADOVA GDJE IM JE BAR BILO DOMA SVE OK I STRUJU I VODU UZ TV SU IMALI.

  6. A kud će veći mrzitelj svakoga, boljega od Srba, nego što je on đubre četničo, pokazao je u Glini Hrvatskoj, za vrijeme domovinskog rata, što je sve izvikivao i blejao. Njemu je naj pametnije da šuti.

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here