Istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj provedeno u ožujku ove godine pokazalo je da većina hrvatskih građana pesimistično gleda na budućnost, svaki drugi smatra da će gospodarsko stanje biti gore, a 30 posto da bi bez glavnog izvora prihoda izdržalo tek mjesec dana.

Istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj provedeno u ožujku ove godine pokazalo je da većina hrvatskih građana pesimistično gleda na budućnost, svaki drugi smatra da će gospodarsko stanje biti gore, a 30 posto da bi bez glavnog izvora prihoda izdržalo tek mjesec dana.U priopćenju se navodi i da građani nisu optimistični unatoč tome što nezaposlenost u Hrvatskoj nikad nije bila manja i što se zbog turističke sezone očekuje daljnji pad broja nezaposlenih.

Naime, istraživanje je pokazalo da trećina hrvatskih građana očekuje rast stope nezaposlenosti u sljedećih godinu dana, a daljnjih 42 posto smatra da će ostati na istoj razini.Tek nešto više od trećine građana smatra da će se njihova osobna potrošnja i potrošnja kućanstva u idućih godinu dana povećati, dok ih 55 posto smatra da će ostati na istoj razini kao do sada.

Još uvijek veliki dio građana ne osjeća ekonomsku sigurnost, navodi se u priopćenju.Istraživanje je provedeno u ožujku na uzorku od tisuću ispitanika iz Improve online poola. Uzorak je reprezentativan za online populaciju po dobi, spolu, regijama i obrazovanju, navodi se u priopćenju.