Čišćenje će biti završeno za desetak dana. Rezultati istrage koja još traje upućuju na nemar posade broda Fidelity. Ali mještani ne misle da je to jedini problem. Smatraju da je potrebna veća kontrola za “krtnije od brodova koje dolaze u zaljev koji je zatvoren”.

Sve je bilo po propisu, tvrdi zamjenik ministra mora Siniša Orlić. Ali, za osjetljive luke kao što je Raša, propise treba pooštriti. “Kod ukrcaja goriva bilo je potrebno prisustvo koncesionara, znači onog koji ukrcava gorivo, i posade”, dodaje. A koncesionar je Ina.

O odgovornosti Ine u ovom trenutku još ni riječi. Libanonska posada i turski brodar dobit će prekršajnu, ili kaznenu prijavu, a od njih se planira i namiriti šteta. Iz Lučke uprave Rijeka najavljuju kako u luci Raša, koja trenutačno ima 40 zaposlenih, noću više neće raditi samo zaštitar.

Prve investicije u luku Raša očekuju se krajem godine. Dotad preostaje samo zbrajanje nastale štete, piše radio.hrt.hr.

1 KOMENTAR

  1. Skupiti sve ove antify koji do 12 h spavaju, prebaciti ih u Raški zaljev i neka ručno čiste obalu i kamen. I njihov drug Tito je volio radne akcije. Tako će pokazati svrhu svog postojanja i manje će dernečiti po gradu da boljševičkim zastavama.

Komentiraj

Please enter your comment!

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Please enter your name here