ZAVRŠIO U ZATVORU Vatrogasca u Supetru mlatio kolega iz Pučišća

Kako doznajemo od zapovjednika DVD-a pokrenut je stegovni postupak

Supetarskog vatrogasca, koji se u nedjelju suprotstavio gomili koja je tukla sezonske radnike, mlatio je kolega vatrogasac iz Pučišća. Kako doznajemo do zapovjednika DVD-a Pučišća Ante Martinića protiv njega je pokrenut stegovni postupak.

‘Provest će se postupak sukladno pravilima službe. Na njegovo ponašanje i rad dosad nismo imali primjedbe, to je činjenica. Dok je s nama gasio požare, bio je korektan, obavljao je dužnosti bez ikakvog pogovora’, kaže zapovjednik DVD-a Pučišće. Odluka stegovne komisije dat će se Skupštinu društva na usvajanje.

Zapovjednik DVD-a Pučišća osuđuje incident u Supetru.

Nasilje u svakom pogledu nije poželjno, ni primjereno, pogotovo kada pomažete ljudima kao vatrogasac’, kazao nam je. Nije imao prilike razgovarati s vatrogascem koji je osumnjičen za teško ozljeđivanje kolege iz Supetra, nasilničko ponašanje i zločin iz mržnje.

Nakon privođenja u nedjelju, vatrogasac je pušten, no policija ga je ponovno uhitila nakon dva dana te proširila krug inkriminacija. Završio je u zatvoru zajedno s 19-godišnjakom koji je osumnjičen za napad na dvojicu Srba iz Vukovara te još dvoje sezonskih radnika. Policija, koliko je poznato, osim njih dvojice, još nikoga nije osumnjičila za napad.