Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021
Naslovnica Hrvatska Zdravko Mamić dobio najveću zatvorsku kaznu, 6 godina i šest mjeseci zatvora!

Zdravko Mamić dobio najveću zatvorsku kaznu, 6 godina i šest mjeseci zatvora!

Zdravko Mamić nepravomoćnom presudom dobio je kaznu zatvora od 6 godina i šest mjeseci. Zatvorske kazne dobili su i njegov brat Zoran te Milan Pernar i Damir Vrbanović.

Zdravko Mamić za 2. točku optužnice dobio je nepravomoćno tri godine, za 4. točku optužnice četiri godine zatvora. Sud mu je zatvorsku kaznu objedinio u ukupno šest godina i šest mjeseci zatvora.

Zoran Mamić dobio je nepravomoćno četiri godine i 11 mjeseci zatovra, Milan Pernar četiri godine i dva mjeseca, a Damir Vrbanović tri godine zatvora.

Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su po dijelu prve točke optužnice. Sudac je u čitanju presude rekao da je poreznik Milan Pernar kriv jer je uzeo mito da bi umanjio iznos poreza koji Zoran Mamić mora platiti državi, a sukladno tome Zoran Mamić je kriv jer mu je dao mito.

Po drugoj točki optužnice svi optuženi su proglašeni krivima.

U daljnjem čitanju obrazloženja presude, sudac Krušlin je rekao kako je, vezano za aneks ugovora između Dejana Lovrena i Dinama, Dejanu Lovrenu neosnovano isplaćen novac obeštećenja od transfera u nogometni klub Lyon.