Zlostavljao kćer 7 godina, silio na oralni seks i bludne radnje

Riječanin je u pritvoru od travnja prošle godine, a cijeli slučaj se istražuje pod oznakom tajnosti kako bi se zaštitila žrtva. Potvrđene su sumnje da je žrtva godinama trpjela zlostavljanje i maltretiranje

Županijski sud u Rijeci potvrdio je u utorak optužnicu protiv 56-godišnjeg Riječanina koja ga, među ostalim, tereti za fizičko i seksualno zlostavljanje vlastite kćeri, koja danas ima 33 godine.

Tereti ga se za još sedam kaznenih djela: dva kaznena djela rodoskvrnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, bludne radnje te nasilje u obitelji.

Riječanin je u pritvoru od travnja prošle godine, a cijeli slučaj se istražuje pod oznakom tajnosti kako bi se zaštitila žrtva. Potvrđene su sumnje da je žrtva godinama trpjela zlostavljanje i maltretiranje koje je trajalo od 2010. godine do travnja prošle godine.

Kako piše Novi list, u jednom je slučaju muškarac tražio kćerku da se oralno zadovoljavaju, a nakon što je ona to odbila zaprijetio joj je da neće više izaći iz sobe i stana u kojemu zajedno žive. Zatim joj je počeo skidati odjeću, a onda se upustio u seksualni odnos, što zakon tertira kao čin silovanja. Navodno ju je pijan i tukao.

Zbog teških kaznenih djela zlostavljaču prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora.